Tüm çocukların
bayıldığı patates cipsi, aslında bu minik vücutlar için
zehirden farksız. Uzmanlar büyük tehlikeye dikkat
çekti.
Uzun süreli patates cipsi tüketiminin kanserojen 'akrilamid' maddesini kanda biriktirdiği belirlendi.
Bu maddenin kanda iltihapları çoğaltabileceğini belirten
uzmanlar, "Cips, kalp, obezite ve kanser riskini de arttırıyor" dedi.
Çocuklar için zehirden farksız
Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid'
maddesinin kanda birikmesine neden olduğu ortaya çıktı. Prof.
Dr. Necat Yılmaz, İsveç ve Polonyalı bilimadamları tarafından
yürütülen araştırmanın, patates cipsi gibi çok
yaygın olarak tüketilen yiyeceklerin nasıl sağlığa zarar verdiğini
gösterdiklerini ifade etti.
Geleceklerini karatıyor
Patates cipsinde bulunan akrilamid maddesinin kanda iltihabi
reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz
sözlerini şöyle sürdürdü: "Patates cipsi, kalp
rahatsızlıkları, obezite ve kanser riskini artırıyor. Çocukların
geleceğini karartıyor. Tüm çocukların bayıldığı patates
cipsi, aslında bu minik vücutlar için zehirden farksız."