.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Yorgunluğa karşı karanfil

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Yorgunluğa karşı karanfil Empty Yorgunluğa karşı karanfil

    Mesaj  AsiRuH Ptsi Nis. 27, 2009 4:21 pm

    Yorgunluğa karşı karanfil Fft17_mf136904


    karanfil Osmanlı mutfağının vazgeçilmez bir baharatıdır. Kuvvet
    macunlarında, aşurede karanfilden vazgeçilmez.
    Çiçekçilerin satışa sundukları ve halk arasında
    bilinen karanfil çiçeği ile hiçbir alakası yoktur.
    Anavatanı Endonezya ve İspanya olarak bilinir. Hindistan ve Sri
    Lanka’da bol miktarda yetiştirilir ve bu mutfakların
    vazgeçilmez baharatıdır. Avrupalılar karanfili turşu ve
    tatlılarında çeşni vermesi amacıyla kullanırlar.
    Diş ağrısına karşı etkili
    Karanfil ağacının tomurcuklarından elde edilen bu baharat, odunumsu ve
    koyu kahve-siyah renklidir. Yaklaşık iki-üç santimetre boya
    eriştiklerinde hasat edilirler. Anadolu’da halen
    çürük dişlerde ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.
    Çürük dişin oyuğuna, ezilmiş kuru karanfilin bir
    parçası yerleştirilir veya da yağından bir damla damlatılır.
    Ağrı kesici gücünü içerdiği gallik asitten alır.
    Genel bir kural olmasa da lokantalarda içki kokusunu almak
    için masanıza bir çanakta karanfil sunulur.
    İshale karşı
    Onu ilk araştırmaya başladığım yıllar doksanlı yılların başlarıydı.
    Kuru karanfilde beni ilk şaşırtan, içeriğinde alpha-kadinol,
    alpha-kubeben ve maslinik asit etkin maddelerinin aynı anda
    bulunmasıydı. Bu üç ana etkin maddeyi başka hiçbir
    bitkinin çiçeğinde aynı anda bulamazsınız. Bu
    özellik karanfile özgüdür. Onun bu ayrıcalığı
    ishale karşı bu üçlünün bir arada bulunmasında
    saklıdır. Eğer ishal olduysanız hiç çekinmeden karanfil
    kürünü birkaç gün uygulayabilirsiniz. İshale
    bağlı karın sancılarını, bağırsak hareketliliğini kısa zamanda nasıl
    ortadan kaldırdığını hayretle gözleyebilirsiniz.
    Direnci artırır
    Karanfilin alternatifi yoktur. Onun sahip olduğu bazı özellikleri
    ve kimyası başka hiçbir bitkiyle veya baharatla mukayese
    edilemez. Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Zihin yorgunluğunuz da
    mı mevcut? Başınızda veya üzerinizde bir ağırlık mı
    hissediyorsunuz? Veya gergin misiniz? Bir bardak su kaynatın ve hemen
    sıcakken üzerine dokuz-on adet karanfil tanelerinden ilave ediniz.
    Beş-altı dakika bekledikten
    sonra karanfilleri içerisinden çıkarmadan yudum yudum
    içiniz. En geç on dakika sonra yorgunluğunuzun gittiğini,
    vücut direncinizin arttığını gözlemleyebilirsiniz. Çok
    daha önemlisi, günün yorgunluğuna bağlı zihin
    yorgunluğunuzun ortadan kalktığını daha dinamik düşünsel
    güce sahip olduğunuzu hayretle hissedebileceksiniz.
    Üzerinizdeki gerginliğin de yavaş yavaş ortadan kalktığını
    göreceksiniz. Karanfilin bu konudaki etkilerini daha da artırmak
    istiyorsanız, kendinize bir çay demleyip içerisine 10-12
    adet karanfil atınız, birkaç dakika bekledikten sonra
    çayınızı yudumlayarak keyfini çıkartınız. İçtikten
    5-10 dakika sonra zihin yorgunluğunuzun kaybolduğunu ve daha zinde
    olduğunuzu hayretle gözlemleyebilirsiniz. Bu amaçla
    uygulayacağınız karanfilli çayı haftada 3-4 defadan fazla
    uygulamayınız ve alışkanlık haline getirmeyiniz.
    GÜNÜN KÜRÜ
    İshale karşı
    Sabah kahvaltısından bir saat sonra yedi-sekiz adet karanfil
    çiğnenmeden oda sıcaklığındaki bir- iki yudum suyla yutulur.
    Aynı gün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet
    karanfil, oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla çiğnemeden
    yutulur. Bu küre en fazla yedi gün devam edilir. Kullanılacak
    karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla
    yutmak daha etkilidir. Havanda ezerek daha etkili olur
    düşüncesine kapılmayınız. Havanda ezildikten sonra alınması
    yanlıştır. Etkisi azalır.
    Zihin yorgunluğuna karşı birebir
    Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12
    adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika
    bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden
    içilmesi en etkili şeklidir. Çayınızı yudumlarken
    ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek
    eminiz. İkinci bardak çay içecekseniz, içerisinde
    kalan karanfilleri kullanınız, yeniden karanfil ilave etmeyiniz.
    Karanfilli çay içimini günde iki, haftada dört
    kereden fazla uygulamayınız. Alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücut
    direncinizin azaldığı, zihin yorgunluğu ve strese bağlı yorgunluk
    hallerinde uygulayınız.
    DİKKAT: KARANFİL KÜRÜ UYGULANIRKEN
    İshal şikayetlerinde karanfil, çay olarak içilmemelidir.
    Birkaç yudum oda sıcaklığındaki su ile alınmalıdır. Trombozit
    (platelet) düşüklüğü sorunu yaşayan hastaların
    karanfil kürünü uygulamamaları gerekir. Özellikle
    bazı ilaçlar, yan tesir olarak trombozit
    düşüklüğüne neden olabilmektedir. Bu türden
    ilaçları kullanan hastaların karanfilden uzak durmaları gerekir.
    Kullanacağınız karanfillerin raf ömrünün bir yıldan daha
    fazla olmamasına özen gösteriniz. Bir yıldan fazla beklemiş
    karanfilleri kullanmayınız. Kuru karanfili iki parmağınızın arasında
    ezmeye çalıştığınızda, eğer kolayca kırılıp ufalanıyor ise,
    kullanmayınız. Raf ömrünü çoktan doldurmuş
    demektir.
    Kanser hastalarına yardımcı
    Kemoterapi veya radyoterapiye bağlı gelişen ishaliniz var ise,
    birkaç günlük karanfil kürü mükemmel
    bir yardımcıdır.

    Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu
    [/size]

      Forum Saati C.tesi Nis. 27, 2024 6:17 pm