Hangi hastalığa hangi yiyecek? Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hangi hastalığa hangi yiyecek?

Aşağa gitmek

Hangi hastalığa hangi yiyecek? Empty Hangi hastalığa hangi yiyecek?

Mesaj  AsiRuH Cuma Mart 27, 2009 8:42 pm

Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan
çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona
birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde
yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini,
İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o,
olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının
hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz
gerektiği anlatılıyor.

GRİP
Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit
ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı
tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en
etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da
kalp krizi riskini de azaltır.
Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin
vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı
engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki
yanmaları keser.
Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz
çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler,
mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır.
Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur.
Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda
ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı,
grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.


DEPRESYON
Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayı özellikle
yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.
İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da
dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı
üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin
sürekli hücre yenilemesine neden olur. (Zayıflamak isteyenler
dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu
yememenizi öneririz.)
Çikolata: ( Sütlü çikolataları tercih edin.
Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E
vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık
sağlamasına yardımcı olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak
durmalıdır.
İstiridye: ( İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks
gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir.
Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(Dikkat: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)
Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde
alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı
kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.


İDRAR YOLLARI
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden
olur. Vücuda giren grip mikrobunakarşı savaştığı gibi, ileri
yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Sabahları mide
bulantısını keser. Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi
hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. Ancak nane
çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz.
Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır.
Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini
düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir.
Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit
içerir. Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken,
günde 2 dilim yemek iyi gelir.


ALERJİ
Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran
molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler. Bir kayısı
ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar
yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak
yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen
sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir.


HEMOROİD (BASUR)
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller,
basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlası basur için
tehlikelidir.)

KARIN AĞRISI
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.


KARACİĞER
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi
sindirimine yardımcı olur.Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma,
artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye
ederiz.
Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile
yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer
rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç"
olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini
engeller, kan basıncını düşürür.
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.


DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her
20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur. Gün boyunca 6 ila
11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin.
Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş
sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki
yiyeceği tercih edin.
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir
potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak
çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.


TANSİYON
Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler.
Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol
miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için iyidir.
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez
kimyasal maddesi içeriyor. Bu sayede kanın damarlardan daha
rahat geçmesini sağlıyor. Tahıl yemek sebzelere oranla
vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması
tansiyonu düzenler.
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E
vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.
Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler
için gerekli olan A vitamini açısından zengindir.
Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve
demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir.


SİNDİRİM SORUNLARI
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B
vitamini vücuda direnç kazandırır.Ayrıca ABD`deki bir
araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin
yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15
düşürdüğünü kanıtladı.
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük
kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyvalı yoğurtlara 3 çay kaşığı
şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir.
Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler.
Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar...


KİLO KAYBI
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein
ve mineralleri alır. İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların
günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.
Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor.
Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein
ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar. A,D,E ve B
vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde
sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı
korur.
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan
vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini
karşılar.
Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.


MENOPOZ
Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar
östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun
yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin
kaynaklarından birisidir.
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.
Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden
olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini
yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.
Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun
ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını
rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6
vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek
orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda
östrojen seviyesini dengede tutar.
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek
vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini,
potasyum ve folik asit içerir.


ROMATİZMA
Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma
olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir.
Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
Domates:C vitamini boldur.
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer
yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda
sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını
büyük oranda azaltır.
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder.


SİSTİT
Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen
besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar.
Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır,
destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz
yemeleri gerektiğini söylüyor.


KANSIZLIK
Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu
yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve
önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine
sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve
daha düşük kalori içerir.


İDRAR VE BÖBREK
Pancar:Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum
kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede
böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.
Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini
ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir.
Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir.
Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük
miktarda kalori içerir.


DİYABET
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir. Bu da diyabet
riskini büyük oranda azaltır.İçerdiği karbonhidratları
vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum
içerir. Çözünebilir lif içermesi
sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle
diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir.


BAŞ AĞRISI
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir.
İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi
rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür.
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır.
Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici
özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.


VÜCUT SU TUTMUŞSA
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini
ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Antibakteriyel ve yanmayı
önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz
içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir
doğal ilaçtır.
Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te
birini karşılar. Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini
sağlar.
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı
etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka
yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.


EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA

Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman
mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını
önler.
Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim
sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı
olur.
AsiRuH
AsiRuH
yönetici
yönetici

Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Hangi hastalığa hangi yiyecek? Empty Geri: Hangi hastalığa hangi yiyecek?

Mesaj  AsiRuH Cuma Mart 27, 2009 8:43 pm

GUT (DAMLA HASTALIĞI)
Hamsi:Omega-3 yağı açısından çok zengindir. Kolesterol
seviyesini düşürür. Kanın pıhtılaşmasını önleyerek
damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç
geçirme riskini düşürür. Haftada en az 1 kez
yemek gerekir. Kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4
porsiyon olmalıdır.


ADET SANCISI
Muz:İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların
adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır. Doğal bir
ağrı kesici gibidir.
Tarçın:Koli basilinin üremesini önler. Limon
çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin
yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına
iyi gelir.


HAMİLELİK
Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir.
Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan
özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli
faydaları vardır.
Böğürtlen:E vitamini içerir. Vücuttaki zararlı
besin atıklarının temizlenmesini sağlar. C vitamini boldur. Cenini
korur.


ÇÖLYAK HASTALIĞI
Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır. Kolayca sindirilebilir.
Çölyak hastaları için buğday içermeyen un
kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir. yağ oranları
düşüktür.


TİROİD
Midye:Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır.
İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi
için gereklidir.


FELÇ
Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller
içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde
atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor. Portakal
içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde
sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.
Hamsi:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var.


ASTIM
Soğan:Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder.
Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini
önler. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.


ARTİRİT
Enginar:Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme
yeteneğidir. Bu nedenle artirit ve romatizması olan hastalara
özellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adlı madde, karaciğer ve
safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.


STRES
Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardır. Karaciğeri korur.
Adrenalin salgılanmasını dengeler. Stresle başa çıkabilmek
için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır.


ÜLSER
Lahana:Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi
temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir.
Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini
içerir. Kanseri önleyici etkiye sahiptir.Çiğ olarak
salatalara katılması tavsiye edilir.


KEMİK ERİMESİ
Kayısı:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve
demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri
ve dişleri güçlendirmek için çalışır.
Bunların eksikliği kemikleri eritir.


ARAÇ TUTMASI
Zencefil: Sindirime yardımcı olur. Mide bulantısını giderir. Enerjinizi
artırır. Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol
açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.


CİLT SORUNLARI
Papatya:Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir. Çay olarak
içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir.
Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları,
egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.

Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini
içerir. Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden
olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır.

Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini
ihtiyacınızın tamamını karşılar. İçindeki potasyum vücudun
su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi
önler.

Portakal yağı:Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt
yağı elde edilir.Ayrıca;selülitli bölgelere portakal yağıyla
masaj yapılması tavsiye edilir.


LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI
Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E
vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir. Bu nedenle laktoz
(süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar
yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır.


KALP
Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin,
yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha
az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de
çok önemli.
Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için
faydalıdır.Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı
olabilir.
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor. İçerdiği ellegic asit,
vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir
kan dolaşımını sağlar. Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına
yakalanma riskini de düşürür.Günde 20 kiraz yemek 1
aspirin yerine geçiyor.
Çikolata:E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına
yakalanma riskini düşürür. Günde en fazla 1
çikolata yiyin.
Elma: Günde 5 adet yiyin.
Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli.
SalatalıkHangi hastalığa hangi yiyecek? Biggriniyet
yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık,
kolesterolü düşürür. Kalbi
güçlendirir.Unutmadan ekleyelim. Salatayı soymadan yiyin.
Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi
arasında bulunuyor.
Yumurta:Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini
içerir. En önemli özelliği, kolesterol oranını
düzenleyen lesitin maddesi içermesi. Tavada az yağda
pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz.
Sarımsak:Mutfağınızdan eksik etmeyin. En az 1000 doğal tedavide
kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp
hastalıklarına kadar her şeye yaralı. Ancak hamileler dikkat olmalı.
Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol
açar. Günde bir diş yeter.
Humus:E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar.
Kavun:Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C
vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15`ini
karşılar. Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde
sıkça kullanılan bir meyvedir.
Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D
vitaminleriyle fosfor deposu. Çocuk ve genç ve
hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye
ediliyor.
Şeftali:Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını
karşılar. Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin.
Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp
ve kansere karşı faydalıdır.
Pirinç:E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum
içerir. Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı
faydalıdır.Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi
gelir.
Tuz:Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler.
Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir. İngiliz
Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu,
aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı.
Çay:Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5
soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış
olursunuz. İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6
bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Anemi hastalığına
karşı D ve B12 vitamini içerir. Birçok kansere karşı
vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. Bir konserve ton
balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor.
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit
ihtiyacını karşılar. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine
yardımcı olur.
Karpuz:Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80`nini
karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar.


KANSER
Kayısı:Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir.
Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini
ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Lifli olduğu
için bağırsakları koruyucudur.
Tahıllar:Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini,
potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan
atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme
rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
Fasulye:Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve
kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B
vitamini de seks hormonlarını kuvvetlendirir.
PancarHangi hastalığa hangi yiyecek? Biggrinemir
ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağlardan
beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı
uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu
belirtiyor.
Lahana:Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.
Havuç:Tam 40 araştırma havuç tüketimi
arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur. Bunun
temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar
açısından zengin oluşudur.
Nohut:Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol
içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır,
manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir.
Göğüs kanserine karşı korur.
İncir:Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine
yardımcı olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin
tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı
koruyucu olarak öneriliyor.
Sarımsak:Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere,
yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı
koruyucu etkisi vardır.
Fındık:Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en
zengin besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç
fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
Mercimek:B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum
içerir. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını
düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır.
Zeytinyağı:İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol
düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini
açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç,
kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
Soğan:Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği
allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu
etkiye sahiptir. Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve
sütten daha etkili olduğunu göstermiştir.
Şeftali:Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini
karşılayabilir. Sindirimi kolaydır. Kansere ve kalp krizine karşı
koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir. Bir tanesinde
33 kalori vardır.
Pirinç:Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır. E ve B
vitaminleri açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı
koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp
krizi riskini de azaltır.
Çilek:Kolesterol düzeyini düşürür ve
sindirim sistemini düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan
bir maddeyi de içerir.
Domates:Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir.
Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme
konusunda hayati önemdedir. C vitamini açısından zengindir
ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da
bağırsak kanseri riskini azaltır.


GÖZ
Mısır:Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir.Bu madde yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır.
Ispanak:Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine
dönüşen betakaroten içerir. Sağlıklı gözler
için gereklidir. Katarakt ve diğer göz tabakalarının
bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir.Pişirdikten sonra
hemen tüketin; beklemesi halinde içindeki yararlı maddeler
toksik maddelere dönüşebilir.


BAĞIRSAK
Elma:Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı
olur. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak sorunları çeken kişiler
için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.
AsiRuH
AsiRuH
yönetici
yönetici

Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz