.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Hangi hastalığa hangi yiyecek?

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Hangi hastalığa hangi yiyecek? Empty Hangi hastalığa hangi yiyecek?

    Mesaj  AsiRuH Cuma Mart 27, 2009 8:42 pm

    Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan
    çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona
    birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde
    yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini,
    İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o,
    olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının
    hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz
    gerektiği anlatılıyor.

    GRİP
    Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit
    ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı
    tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en
    etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da
    kalp krizi riskini de azaltır.
    Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin
    vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı
    engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki
    yanmaları keser.
    Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz
    çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler,
    mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır.
    Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur.
    Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda
    ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı,
    grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.


    DEPRESYON
    Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayı özellikle
    yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.
    İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da
    dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı
    üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin
    sürekli hücre yenilemesine neden olur. (Zayıflamak isteyenler
    dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu
    yememenizi öneririz.)
    Çikolata: ( Sütlü çikolataları tercih edin.
    Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E
    vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık
    sağlamasına yardımcı olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak
    durmalıdır.
    İstiridye: ( İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks
    gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir.
    Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
    (Dikkat: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)
    Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde
    alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı
    kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.


    İDRAR YOLLARI
    Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
    İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden
    olur. Vücuda giren grip mikrobunakarşı savaştığı gibi, ileri
    yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Sabahları mide
    bulantısını keser. Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi
    hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. Ancak nane
    çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz.
    Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır.
    Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini
    düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir.
    Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit
    içerir. Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken,
    günde 2 dilim yemek iyi gelir.


    ALERJİ
    Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran
    molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler. Bir kayısı
    ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar
    yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak
    yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen
    sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir.


    HEMOROİD (BASUR)
    Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller,
    basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlası basur için
    tehlikelidir.)

    KARIN AĞRISI
    Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.


    KARACİĞER
    Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi
    sindirimine yardımcı olur.Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma,
    artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye
    ederiz.
    Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile
    yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer
    rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç"
    olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini
    engeller, kan basıncını düşürür.
    Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.


    DİŞ
    Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her
    20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur. Gün boyunca 6 ila
    11 dilim ekmek yiyin.
    Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
    Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin.
    Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş
    sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki
    yiyeceği tercih edin.
    Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir
    potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak
    çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.


    TANSİYON
    Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler.
    Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol
    miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için iyidir.
    Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez
    kimyasal maddesi içeriyor. Bu sayede kanın damarlardan daha
    rahat geçmesini sağlıyor. Tahıl yemek sebzelere oranla
    vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması
    tansiyonu düzenler.
    Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E
    vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.
    Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler
    için gerekli olan A vitamini açısından zengindir.
    Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve
    demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir.


    SİNDİRİM SORUNLARI
    Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B
    vitamini vücuda direnç kazandırır.Ayrıca ABD`deki bir
    araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin
    yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15
    düşürdüğünü kanıtladı.
    Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük
    kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyvalı yoğurtlara 3 çay kaşığı
    şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir.
    Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler.
    Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar...


    KİLO KAYBI
    Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein
    ve mineralleri alır. İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların
    günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.
    Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor.
    Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein
    ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar. A,D,E ve B
    vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde
    sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı
    korur.
    Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan
    vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini
    karşılar.
    Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.


    MENOPOZ
    Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar
    östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun
    yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin
    kaynaklarından birisidir.
    Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.
    Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden
    olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini
    yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.
    Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun
    ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını
    rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6
    vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek
    orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda
    östrojen seviyesini dengede tutar.
    Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek
    vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini,
    potasyum ve folik asit içerir.


    ROMATİZMA
    Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma
    olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir.
    Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
    Domates:C vitamini boldur.
    Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
    Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer
    yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda
    sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını
    büyük oranda azaltır.
    Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder.


    SİSTİT
    Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen
    besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar.
    Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır,
    destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz
    yemeleri gerektiğini söylüyor.


    KANSIZLIK
    Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu
    yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve
    önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine
    sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve
    daha düşük kalori içerir.


    İDRAR VE BÖBREK
    Pancar:Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum
    kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede
    böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.
    Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini
    ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir.
    Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir.
    Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük
    miktarda kalori içerir.


    DİYABET
    Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir. Bu da diyabet
    riskini büyük oranda azaltır.İçerdiği karbonhidratları
    vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer.
    Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum
    içerir. Çözünebilir lif içermesi
    sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle
    diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir.


    BAŞ AĞRISI
    Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir.
    İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi
    rahatlatma etkisine de sahiptir.
    Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür.
    Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır.
    Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici
    özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.


    VÜCUT SU TUTMUŞSA
    Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini
    ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Antibakteriyel ve yanmayı
    önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz
    içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir
    doğal ilaçtır.
    Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te
    birini karşılar. Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini
    sağlar.
    Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı
    etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka
    yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.


    EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA

    Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
    Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman
    mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını
    önler.
    Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim
    sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı
    olur.
    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Hangi hastalığa hangi yiyecek? Empty Geri: Hangi hastalığa hangi yiyecek?

    Mesaj  AsiRuH Cuma Mart 27, 2009 8:43 pm

    GUT (DAMLA HASTALIĞI)
    Hamsi:Omega-3 yağı açısından çok zengindir. Kolesterol
    seviyesini düşürür. Kanın pıhtılaşmasını önleyerek
    damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç
    geçirme riskini düşürür. Haftada en az 1 kez
    yemek gerekir. Kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4
    porsiyon olmalıdır.


    ADET SANCISI
    Muz:İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların
    adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır. Doğal bir
    ağrı kesici gibidir.
    Tarçın:Koli basilinin üremesini önler. Limon
    çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin
    yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına
    iyi gelir.


    HAMİLELİK
    Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir.
    Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan
    özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli
    faydaları vardır.
    Böğürtlen:E vitamini içerir. Vücuttaki zararlı
    besin atıklarının temizlenmesini sağlar. C vitamini boldur. Cenini
    korur.


    ÇÖLYAK HASTALIĞI
    Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır. Kolayca sindirilebilir.
    Çölyak hastaları için buğday içermeyen un
    kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir. yağ oranları
    düşüktür.


    TİROİD
    Midye:Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır.
    İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi
    için gereklidir.


    FELÇ
    Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller
    içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde
    atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor. Portakal
    içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde
    sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.
    Hamsi:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var.


    ASTIM
    Soğan:Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder.
    Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini
    önler. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.


    ARTİRİT
    Enginar:Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme
    yeteneğidir. Bu nedenle artirit ve romatizması olan hastalara
    özellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adlı madde, karaciğer ve
    safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.


    STRES
    Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardır. Karaciğeri korur.
    Adrenalin salgılanmasını dengeler. Stresle başa çıkabilmek
    için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır.


    ÜLSER
    Lahana:Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi
    temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir.
    Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini
    içerir. Kanseri önleyici etkiye sahiptir.Çiğ olarak
    salatalara katılması tavsiye edilir.


    KEMİK ERİMESİ
    Kayısı:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
    Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve
    demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri
    ve dişleri güçlendirmek için çalışır.
    Bunların eksikliği kemikleri eritir.


    ARAÇ TUTMASI
    Zencefil: Sindirime yardımcı olur. Mide bulantısını giderir. Enerjinizi
    artırır. Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol
    açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.


    CİLT SORUNLARI
    Papatya:Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir. Çay olarak
    içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir.
    Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları,
    egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.

    Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini
    içerir. Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden
    olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır.

    Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini
    ihtiyacınızın tamamını karşılar. İçindeki potasyum vücudun
    su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi
    önler.

    Portakal yağı:Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt
    yağı elde edilir.Ayrıca;selülitli bölgelere portakal yağıyla
    masaj yapılması tavsiye edilir.


    LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI
    Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E
    vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir. Bu nedenle laktoz
    (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar
    yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır.


    KALP
    Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin,
    yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha
    az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de
    çok önemli.
    Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için
    faydalıdır.Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı
    olabilir.
    Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor. İçerdiği ellegic asit,
    vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir
    kan dolaşımını sağlar. Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına
    yakalanma riskini de düşürür.Günde 20 kiraz yemek 1
    aspirin yerine geçiyor.
    Çikolata:E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına
    yakalanma riskini düşürür. Günde en fazla 1
    çikolata yiyin.
    Elma: Günde 5 adet yiyin.
    Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli.
    SalatalıkHangi hastalığa hangi yiyecek? Biggriniyet
    yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık,
    kolesterolü düşürür. Kalbi
    güçlendirir.Unutmadan ekleyelim. Salatayı soymadan yiyin.
    Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi
    arasında bulunuyor.
    Yumurta:Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini
    içerir. En önemli özelliği, kolesterol oranını
    düzenleyen lesitin maddesi içermesi. Tavada az yağda
    pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz.
    Sarımsak:Mutfağınızdan eksik etmeyin. En az 1000 doğal tedavide
    kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp
    hastalıklarına kadar her şeye yaralı. Ancak hamileler dikkat olmalı.
    Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol
    açar. Günde bir diş yeter.
    Humus:E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar.
    Kavun:Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C
    vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15`ini
    karşılar. Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde
    sıkça kullanılan bir meyvedir.
    Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D
    vitaminleriyle fosfor deposu. Çocuk ve genç ve
    hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye
    ediliyor.
    Şeftali:Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını
    karşılar. Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin.
    Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp
    ve kansere karşı faydalıdır.
    Pirinç:E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum
    içerir. Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı
    faydalıdır.Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi
    gelir.
    Tuz:Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler.
    Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir. İngiliz
    Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu,
    aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı.
    Çay:Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5
    soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış
    olursunuz. İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6
    bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
    Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Anemi hastalığına
    karşı D ve B12 vitamini içerir. Birçok kansere karşı
    vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. Bir konserve ton
    balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor.
    Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit
    ihtiyacını karşılar. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine
    yardımcı olur.
    Karpuz:Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80`nini
    karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar.


    KANSER
    Kayısı:Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir.
    Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini
    ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Lifli olduğu
    için bağırsakları koruyucudur.
    Tahıllar:Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini,
    potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan
    atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme
    rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
    Fasulye:Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve
    kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B
    vitamini de seks hormonlarını kuvvetlendirir.
    PancarHangi hastalığa hangi yiyecek? Biggrinemir
    ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağlardan
    beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı
    uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu
    belirtiyor.
    Lahana:Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.
    Havuç:Tam 40 araştırma havuç tüketimi
    arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur. Bunun
    temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar
    açısından zengin oluşudur.
    Nohut:Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol
    içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır,
    manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir.
    Göğüs kanserine karşı korur.
    İncir:Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine
    yardımcı olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin
    tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı
    koruyucu olarak öneriliyor.
    Sarımsak:Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere,
    yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı
    koruyucu etkisi vardır.
    Fındık:Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en
    zengin besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç
    fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
    Mercimek:B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum
    içerir. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını
    düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır.
    Zeytinyağı:İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol
    düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini
    açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç,
    kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
    Soğan:Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği
    allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu
    etkiye sahiptir. Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve
    sütten daha etkili olduğunu göstermiştir.
    Şeftali:Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini
    karşılayabilir. Sindirimi kolaydır. Kansere ve kalp krizine karşı
    koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir. Bir tanesinde
    33 kalori vardır.
    Pirinç:Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır. E ve B
    vitaminleri açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı
    koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp
    krizi riskini de azaltır.
    Çilek:Kolesterol düzeyini düşürür ve
    sindirim sistemini düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan
    bir maddeyi de içerir.
    Domates:Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir.
    Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme
    konusunda hayati önemdedir. C vitamini açısından zengindir
    ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da
    bağırsak kanseri riskini azaltır.


    GÖZ
    Mısır:Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir.Bu madde yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır.
    Ispanak:Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine
    dönüşen betakaroten içerir. Sağlıklı gözler
    için gereklidir. Katarakt ve diğer göz tabakalarının
    bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir.Pişirdikten sonra
    hemen tüketin; beklemesi halinde içindeki yararlı maddeler
    toksik maddelere dönüşebilir.


    BAĞIRSAK
    Elma:Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı
    olur. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak sorunları çeken kişiler
    için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.

      Forum Saati C.tesi Nis. 27, 2024 9:59 pm