Malzemeler
4 Enginar
1 Limon
1 Soğan
1 Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Çay Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın
kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı
ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
Kavrulmış
kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına
alın.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.Kabuklarını
temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve
bezelyeleri tepsiye yerleştirin.Tuz,karabiber ve köri serpin.
Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.