.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Bademli Balık Kebabı

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Bademli Balık Kebabı Empty Bademli Balık Kebabı

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:35 pm

    Bademli Balık Kebabı Ymk_69
    Malzemeler
    1 Kg Balık
    3 çorba kaşığı Un
    60 gr margarin
    1 tatlı kaşığı Tuz
    1/2 tatlı kaşığı Karabiber
    150 gr Soğan
    250 gr Domates
    50 gr Badem
    400 gr Patates
    1/2 demet Maydanoz
    2-3 bardak Su
    1 küçük yaprak Defne



    Yemeğin Tarifi

    Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla
    karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp,
    atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto
    çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük
    balıkları bütün olarak bırakın.
    Soğanı
    ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını
    soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
    Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta
    ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün.
    Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem
    içlerini bir kenarda saklayın.
    Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
    Unla
    tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını
    silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte
    eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika,
    birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba
    aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
    Aynı tencerede, kalan yağı orta
    ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup,
    bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp
    soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri
    ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
    Balığı
    ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin.
    Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi
    kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını,
    kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında,
    balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 6:39 pm