Malzemeler
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin.
Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü
yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler
atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo
seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif
yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu
hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını
alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve
karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir
fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında
yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla
alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.