.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik) Empty Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:32 pm

    Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik) Ymk_143
    Malzemeler
    1 adet kuzu budu
    1 tatlı kasığı biberiye
    1 adet soğan
    1 kahve fincanı mısırözü yağı
    1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
    3 adet haşlanmış havuç
    Tuz, karabiber
    Bağlamak için: Pamuk ipliği
    Sosu için:
    1 kahve fincanı mısırözü yağı
    3 diş sarmısak
    1 çorba kasığı salça
    1 kahve fincanı sirke
    1 çay bardağı su
    Yeteri kadar tuz, karabiber



    Yemeğin Tarifi

    Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin.
    Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü
    yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler
    atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo
    seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
    Hafif
    yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu
    hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını
    alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve
    karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
    Kuzu rulosunu yağlanmış bir
    fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında
    yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla
    alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 7:59 am