.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Empty Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:30 pm

    Aşkın Doruğu (6 Kişilik) Ymk_43
    Malzemeler
    2 Soğan
    2 Havuç
    1 Kereviz
    1 Sap Pırasa
    1,2 kg Patates
    1 Demet Dereotu
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Et Suyu Tableti
    1 Defne Yaprağı
    1,3 kg Dana Fileto
    500 gr Süt Kreması
    Rendelenmiş Limon Kabuğu
    Tuz, Karabiber



    Yemeğin Tarifi

    Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı
    yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir
    tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya
    devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz
    ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş
    filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar
    pişirin.
    Bu
    arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.
    Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını
    çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Patatesleri
    haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle
    karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis
    tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
    Öneri:
    Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu
    bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 9:51 am