Malzemeler
400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık Soğanı
1.5 Kahve Fincanı Margarin
300 ml Kırmızı Şarap
2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber
1/2 Demet Maydanoz
400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Margarin
Yemeğin Tarifi
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını
soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1
çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve
yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Maydanozu
yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak
kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler
halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp
önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı
kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin.
Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta
aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe
kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında
pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı
soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.