.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Akşam Sefası (6 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Akşam Sefası (6 Kişilik) Empty Akşam Sefası (6 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 10:07 pm

    Akşam Sefası (6 Kişilik) Ymk_11
    Malzemeler
    400 gr Patates
    500 gr Erişte
    5 Arpacık Soğanı
    1.5 Kahve Fincanı Margarin
    300 ml Kırmızı Şarap
    2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
    2 Et Suyu Tableti, karabiber
    1/2 Demet Maydanoz
    400 gr Lahana
    3 Yumurta
    6 Somon Fileto
    1 Limon
    150 gr Süt Kreması
    2 Çorba Kaşığı Margarin



    Yemeğin Tarifi

    Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını
    soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1
    çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
    Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve
    yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
    Maydanozu
    yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak
    kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler
    halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın.
    Fırını 250 dereceye ayarlayıp
    önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı
    kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin.
    Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta
    aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe
    kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında
    pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı
    soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 11:55 am