.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) Empty Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 10:06 pm

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) Ymk_7
    Malzemeler
    1 1/2 su bardağı mayonez
    2 diş sarmısak dövülmüş
    2/5 su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon (süsleme için)
    1 demet maydanoz (süsleme için)



    Yemeğin Tarifi


    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
    Önce
    aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir
    telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya
    başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda
    dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi
    zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
    Balıkları
    temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye
    bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların
    her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp,
    silkeleyerek fazla unlarını atın.
    Unlanmış balıkları ızgaranın
    üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça
    ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar
    yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
    Margarini bir kapta eritin. Izgara
    edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün.
    Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla,
    sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Haz. 01, 2024 2:04 pm