Malzemeler
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1
tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz
peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi
iyice yoğuralım.
Patates
hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil
verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına
son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı
kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra
sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak
havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.