Bahçıvan Kebabı Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi
 
AnasayfaLatest imageschatboxBahçıvan Kebabı ReportGiriş yapKayıt Ol

 

 Bahçıvan Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AsiRuH
yönetici
yönetici
AsiRuH


Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Bahçıvan Kebabı Empty
MesajKonu: Bahçıvan Kebabı   Bahçıvan Kebabı EmptyPerş. Kas. 13, 2008 11:36 pm

Bahçıvan Kebabı Ymk_81
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.5 bardak Su



Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın.
Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi,
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi
doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç
sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.
Dereotunu
yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta
boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık
soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak,
3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika
daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.
Kalan yağı, büyük
bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı
doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara
sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi
katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.
Tuzunu
koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu
ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan
kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını
sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya
kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp,
etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini
uzatın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bahçıvan Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)
» Çardak Kebabı (4 Kişilik)
» Çeltik Kebabı (1 Kişilik)
» Gelin Kebabı (4 Kişilik)
» Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.talk4her :: kadınca :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: