Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi
 
AnasayfaLatest imageschatboxBalık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) ReportGiriş yapKayıt Ol

 

 Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AsiRuH
yönetici
yönetici
AsiRuH


Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Empty
MesajKonu: Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)   Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) I_icon_minitimePerş. Kas. 13, 2008 11:26 pm

Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Ymk_89
Malzemeler
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber



Yemeğin Tarifi

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye
aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş
soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk
litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte
haşlayın.
4
çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış
taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği,
safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2
adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
1
çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan
balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük
parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan
sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Bir diş sarımsağı ezerek,
mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri
kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Balık Çorbası (6 Kişilik)
» Balık Çorbası (2)
» Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)
» Balık Buğulama (2 Kişilik)
» Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.talk4her :: kadınca :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: