Malzemeler
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri
ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe
bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya
dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı,
esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine
dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü
olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya
bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin.
Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün.
Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine
doldurun. Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı
domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini
kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla
tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.