.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) Empty Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Ekim 16, 2008 1:29 am

    Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) Ymk_430
    Malzemeler
    4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
    4 adet iri domates
    Yarım tatlı kaşığı kekik
    1 limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı esmer şeker
    1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
    Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber



    Yemeğin Tarifi


    Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
    Domatesleri
    ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe
    bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya
    dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı,
    esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine
    dökün.
    Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü
    olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya
    bırakın.
    Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin.
    Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün.
    Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine
    doldurun. Ilıkken servis yapın.
    Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı
    domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini
    kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla
    tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

      Forum Saati Cuma Eyl. 27, 2024 10:32 am