Malzemeler
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Süt
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Çay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek İçin:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Dövülmüş Sarmısak
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup,
doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü,
yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates
ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.
Kıymaya
rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş
sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte
harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
Orta
büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir
şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim.
Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar
fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.
Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım.